Tápanyaghiányos zöldségek

A földi élet alapja az ökoszisztéma, azaz a természetes biológiai körforgás, ami feltételezi az élőlények kölcsönös függését egymástól. A termőtalaj az emberi lét alapja, ami biztosítja az ember számára a szükséges oxigént és tápanyagot, ha ennek minőségével nem foglalkozunk, akkor a saját életminőségünket romboljuk folyamatosan.

Sajnos évtizedek óta a termőtalajok nem megfelelően vannak kezelve, a multivá vált növénytermesztés, a műtrágyázás és génkezelés nagyon sokat ártott a termőföldnek, mely által olyan tápanyaghiányos zöldségek kerültek az asztalra, ami természetellenes módon reagál szervezetünkben.

Az általános elsavanyodás, vagy más néven elsavasodás ma két területet érint, a termőtalaj elsavasodását, valamint az emberi táplálkozás által az emberi szervezet elsavasodását.

Ezáltal a teljes élővilág elmozdult a végzetes elsavasodás felé, és mivel környezetünk élőlényei tartanak el minket, ezáltal fokozott mértékben van jelen a táplálékban, ezáltal a szervezetben halmozottá válik a probléma.

Ez az alapja rengeteg, régen nem ismert hiánybetegségnek, allergiának, és a társadalom jelenleg tapasztalható túlzott gyengeségének, betegségre való hajlamának. Emberi életvitelünk, életszínvonalunk minősíthetetlenné vált ezáltal az elmúlt időszak folyamán.

Sok ember megkérdőjelezi a rengeteg piacon lévő táplálék kiegészítő fontosságát, ezek az emberek megpróbálják bebizonyítani, hogy zöldség és gyümölcs révén ezek bevihetők a szervezetbe, holott ez nem igaz. Sok esetben arra hivatkoznak az emberek, hogy nagyszüleink egészségesek voltak és nem volt szükségük táplálék kiegészítőre.

Természetesen, ez utóbbi állítás igaz, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy akkor még egyensúlyban volt tartva az ökoszisztéma, a komposztálás pedig hétköznapi tevékenységnek számított a vidéki portákon, ebből adódóan a talaj megkapta azokat a tápanyagokat, melyekre a növényeknek szüksége volt ahhoz, hogy megfelelő minőségű táplálékot nyújtson az emberek számára.

A komposztálás manapság egyre inkább elterjed, ám a mostani állás szerint ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy a termőföldek minősége helyre legyen állítva. Egyes biogazdálkozások termése már fogyasztható táplálékot biztosít, ám ez sokkal kisebb mennyiség, mint amennyire szükség lenne ahhoz, hogy az emberiség természetes szervezeti működése egészséges módon helyreálljon.

 

Kapcsolatok 

4181 Nádudvar, Kabai út 62
Tel: 06 54 480 666
Fax: 06 54 480 233
Email: polyduct@polyduct.hu
Web: www.kertikomposztalas.hu

Adószám:

11144393-2-09
Cégjegyzékszám 09-10-000090


Honnan tudom, hogy elég érett a komposzt?

Az átalakulás folyamat akkor tekinthető befejezetnek, ha az anyag sötét színű és könnyen morzsolható, illata az erdei talajéra emlékeztet. bővebben

Komposztálással kapcsolatos kérdéseit tegye fel itt!


Szállítási költség az ország teljes területén 1m3 és 13kg alatt 4500Ft+ÁFA/csomag.


 Aktuális akcióink

 
 
Tekintse meg aktuális akcióinkat!