Kiknek ajánljuk?


A komposztálás mindazokat érinti, akik bármilyen növényt termesztenek. Legyen az zöldség, gyümölcs, fűszernövény vagy virág, minden tekintetben javítja az adott növény minőségét és esztétikáját.


A komposztálás független a növénytermesztés nagyságrendjétől, ajánlott azoknak, akik gazdálkodók, és ajánlott azok számára is, akik csupán konyhakertet vagy virágágyásokat tartanak fenn.

Sokan nem tudnak mit kezdeni a lenyírt fűvel, lemetszett növényrészekkel, lehullott ágakkal, konyhai hulladékkal, az ősszel kertből kikerülő elszáradt növénymaradványokkal. Pedig ezekből az anyagokból nagyon jó szerves trágya készíthető néhány hónap alatt.

De mi is az a komposztálás? Hogyan játszódik le és mi lesz a végterméke? Mire használható fel? Még számos kérdést tehetünk fel, de lássuk ezekre a kérdésekre a választ.

A komposztálás olyan eljárás, amikor a háztartásban keletkező szerves hulladékokból különböző lebomlási folyamatok során olyan szerves anyag keletkezik, amelyeket a talajba visszajuttathatunk. Ez az anyag pozitívan befolyásolja a talaj termőképességét, megfelelő tápanyag utánpótlást nyújt a növények számára.

Egy másik fontos célja, hogy a háztartásokban keletkező hulladékmennyiség lényegesen csökkenthető, így egyben a lerakással ártalmatlanított hulladékok mennyiségi csökkentését is jelenti.
 

Kapcsolatok 

4181 Nádudvar, Kabai út 62
Tel: 06 54 480 666
Fax: 06 54 480 233
Email: polyduct@polyduct.hu
Web: www.kertikomposztalas.hu

Adószám:

11144393-2-09
Cégjegyzékszám 09-10-000090


Honnan tudom, hogy elég érett a komposzt?

Az átalakulás folyamat akkor tekinthető befejezetnek, ha az anyag sötét színű és könnyen morzsolható, illata az erdei talajéra emlékeztet. bővebben

Komposztálással kapcsolatos kérdéseit tegye fel itt!


Szállítási költség az ország teljes területén 1m3 és 13kg alatt 5000Ft+ÁFA/csomag.


 Aktuális akcióink

 
 
Tekintse meg aktuális akcióinkat!